Kaptan Paşa Usulü Kalkan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaptan Paşa Usulü KalkanOsmanlı usulü kalkan tarifi - kaptan paşa usulü kalkan nasıl pişiirilirMalzemeler: 1500 gr'lık 1 kalkan balığı (1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş) 3 çorba kaşığı rafine yağ 1 büyük soğan (ince doğranmış) 5 orta boy domates (doğranmış) 2 acı sivri biber (çekirdekleri ayıklanıp doğranmış) 1 büyük diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarifi: Büyük bir tencerede, bir çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp soğan, domates ve biberlerin yarısını dibine döşeyerek sarımsağın, kekiğin, tuzun ve biberin yarısını serpiniz ![]() Üstüne balıkları tek bir sıra halinde diziniz Balıkları kalan sebzelerle örtüp, kalan sarımsak, kekik, tuz ve biberi serperek, kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı üstüne gezdiriniz![]() Ateşi kısıp tencereyi tekrar ateşe oturtarak, 30 dakika pişirdikten sonra servis ediniz ![]() Not: Bu hazırlanması kolay kalkan yemeğini, patates püresi ve salata ile servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
|
|
|