![]() |
Güveçte Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Alabalıkkabaklı alabalık - fırında alabalık - turşulu alabalık - turşulanmış kabak Malzemeler: 4 kişilik 2 gökkuşağı alabalığı – fileto halinde tuz yeşil limon suyu 1 yemekkaşığı ince doğranmış frenk soğanı farklı Kotányi safran telleri 4 yemek kaşığı beşamel 1 yemek kaşığı mısır nişastası 4 yumurta sarısı 5 tuz ile katılaşıncaya kadar çırpılmış yumurta beyazı 2 dilimlenmiş kabak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı erimiş yağ (şekillendirme için) Turşulanmış kabak için: 500 g ezilmiş muskat ve kabak ¼ L su 50g toz şeker 2 Kotányi karanfil 2 Kotányi yenibahar tane birkaç tane beyaz Kotányi karabiber taneleri 1 parça taze zencefil 1/16 L beyaz üzüm sirkesi 1 Kotányi defne yaprağı 1 pırasa sapı – yıkanmış ve dilimlenmiş Tarifi: Gökkuşağı alabalığı filetolarını küçük parçalara ayırdıktan sonra baharatlar, beşamel ve yumurta sarısı ile karıştırın ![]() ![]() ![]() 1 kişilik servis için tavayı yağlayın ve yaklaşık ¾’ünü alabalık karışımı ile doldurun ![]() Su dolu bir kap içerisinde 190°C ye ısıtılmış fırında 25 – 30dk pişirin ![]() Kabak için : baharatlarla birlikte su içerisinde kaynatın ateşten alın pırasaları ekleyin ve soğumasını bekleyin ![]() Pırasa ve kabak ile istediğiniz şekilde süsleyerek servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|