![]() |
Alabalık Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Dolmadoldurulmuş alabalık - alabalık dolması nasıl yapılırMalzeme: 4 çorba kasığı Margarin 1 adet Kuru soğan (orta b ![]() 1 adet Havuç (çok küçük doğranmıs) 2 dis Sarımsak 50 gr Ceviz içi (ince çekilmis) 1 ![]() 3 çorba kasığı Sirke 2 çorba kasığı Zeytinyağı 4 adet Alabalık (her biri 225-275 gr ![]() Dekor için ceviz parçaları ve limon dilimleri Hazırlanışı: Terayağını mikrodalgaya dayanıklı bir fırın kabında fırının 800 Watt konumunda 45 saniye kabın ağzı kağıt havlu ile kapatılmıs olarak eritin ![]() Eritilmis yağın içine soğanı, havucu, sarımsağı ve cevizleri ilave edip fırının 800 Watt konumunda iki kere karıstırarak, 3 dakika pisirin ![]() ![]() ![]() Alabalıkların baslarını kesip içlerini ve kılçıklarını ayıklayıp tuzlayın ![]() ![]() Mikrodalgaya dayanıklı siğ bir tepsinin içine iki adet balığı yerlestirin ![]() ![]() ![]() Pisirme süresinin yarısında balıkları çevirin ![]() ![]() Balıkları dilimleyerek arzu ederseniz, ince kıyılmıs maydanoz, sarımsak, sirke ve zeytinyağını karıstırarak hazırladığınız sosu dökerek servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|