![]() |
Alabalık Bostan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık BostanAlabalık Bostan Nasıl Pişirilir - Alabalık Bostan Tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1200 gramlık bir alabalık, 1 limon, 2 defne yaprağı, 1/2 baş soğan, 1 demet maydanoz, 1 sap kereviz yaprağı, 1 havuç, 2 kök yeşil salata, 100 gram kornişon, 1 kırmızı dolmalık biber, 1 yeşil dolmalık biber, 2 yumurta, 1 tutam karabiber, 2/5 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Alabalığın dışı, içi iyice temizlenir; yıkanır uzun bir kaba oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür yatıda yumurtalar katı olarak pişirilir ![]() ![]() ![]() iyice ayıklanıp yıkanan yeşil salatalar ince ince kesilir ![]() ![]() ![]() Balığın eti bozulmadan gövdesindeki deri çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|