Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Fileto Nasıl Pişiriliralabalık buğulaması nasıl yapılır - alabalık buğulama tarifi - alabalık pişirmeMALZEMELER 4 adet Alabalık Fileto 4 adet Defne yaprağı 3 adet Domates 3 adet Çarliston biber 1 5 adet Limonun suyu70 gr Tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)250 gr Mantar1 çorba kaşığı Kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesleri halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizin Alabalık filetolarını domateslerin üzerine yerleştirin Geri kalan domatesleri ise dörde bölüp balıkların aralarına yerleştirin![]() Çarliston biberleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde keserek balıkların üstüne yerleştirin İkiye bölünmüş mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edin![]() Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyun, kararınca tuz ve karabiber ilave edin ve kapağını kapayıp hafif ateşte 30 dakika pişirin Afiyet olsunNot: Arzu ederseniz 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ilave edebilirsiniz ![]() alıntı |
|
|
|