Sütlü Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Levrek![]() İçindekiler (3 kişilik) * 1 adet levrek (750 gr kadarlık) * 10 - 12 adet mantar * 2 - 3 adet arpacık soğan * 2 adet Defne Yaprağı * tuz Sosu için * 3 yemek kaşığı sıvıyağ * 6 yemek kaşığı un * 3 su bardağı süt * 100 gram kaşar peynir Hazırlanışı 1 Balık temizlenip yıkanıp bir süzgeçte bekletilir![]() 2 Mantarlar ince ince doğranır![]() 3 Balık, mantar, soğan, defne yaprağı bir tencereye konulur![]() 4 Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su eklenir![]() 5 Tencereye tuz serpilip 7-8 dakika kadar pişirilir![]() 6 Pişen malzemeler defne yaprağı ve soğanlar hariç yağlanmış bir tepsiye alınır![]() 7 Başka bir tencerede un ile yağ kavrulur![]() 8 Üzerine süt yavaş yavaş eklenir![]() 9 Çok koyu olmayan bir beşamel sos pişirilir![]() 10 Sosun içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı karıştırılır![]() 11 Sos tepsideki balığın üzerini tamamen kapayacak şekilde dökülür![]() 12 Kalan kaşar peynir üzerine serpilir![]() 13 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin![]() |
|
|
|