Terbiyeli İstavrit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli İstavritTerbiyeli İstavrit Tarifi - Terbiyeli İstavrit Yapılışı - Terbiyeli İstavrit Nasıl Yapılır - Terbiyeli İstavrit Malzemeleri Malzemesi 1,5 kg istavrit1 baş soğan 1 adet havuç 1 çay fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 defne yaprağı 1 adet kereviz 2 dal maydanoz 4 adet patates 1 diş sarmısak Tuz Karabiber TERBİYESİ İÇİN: 4 yumurta sarısı 1,5 limon Soğanı ayıklayarak incecik yarım daireler biçiminde doğrayın Havucu kazıyıp yıkadıktan sonra uzunlamasına ikiye ayırın ve yine yarım daireler biçiminde doğrayın![]() Tencereye zeytinyağı, havuç ve soğanı koyup bir defne yaprağı atarak öldürün; un atın Biraz daha karıştırarak bir diş ezilmiş sarmısak ve 5 bardak su koyun İçine doğranmış kereviz ve ezilerek özü çıkarılmış maydanoz kökü ilave edip 20-25 dakika kaynatın Daha sonra kuşbaşı doğranmış patatesle birlikte tencereye koyun Tuz ve karabiber serperek kapağını örtmeden ağır ateşte, 3 bardak su kalıncaya kadar pişirin![]() Yemekten 5-10 dakika önce 4 yumurta sarısı ve 1,5 limon suyuyla terbiye yaparak ateşten indirilmiş balığa ekleyin, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|