![]() |
Ançüezli Ahtapot |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançüezli AhtapotAnçüezli Ahtapot Tarifi - Ançüezli Ahtapot Nasıl Yapılır - Ançüezli Ahtapot Malzemeleri Ançüezli Ahtapot Her biri 500 gr'lık 4 ahtapot (temizlenip zarı çıkarılmış ve dövülmüş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 6 çorba kaşığı zeytinyağı 3 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı hardal 1 baş sarımsak (çentilmiş) 1 çorba kaşığı taze soğan (çok ince kıyılmış) 1 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kapari (Baharat olarak kullanılan güzel kokulu bir çiçek tomurcuğu olan kapariyi bütün baharatçılarda bulabilirsiniz) 10 adet ançüez filetosu (küçük parçalar halinde doğranmış) ![]() Ahtapotları, üstünü örtene kadar soğuk su koyarak büyük bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() Su kaynar kaynamaz, tencerenin kapağını kapayıp ateşi kısarak, orta ateşte 1+1/2-2 saat, ahtapotlar yumuşayıncaya kadar, pişiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp süzerek ahtapotları ayırınız ve bir tahta üstünde keskin bıçakla ince ince dilimleyiniz ![]() Ahtapot dilimlerini büyük bir servis tabağına koyup, hazırlamış olduğunuz sosu üstüne dökünüz ![]() ![]() Not: Ançüezli ahtapot hemen servis edilebilir yada servis edilene kadar buzdolabında saklanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|