![]() |
Fırında Sebzeli Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sebzeli AlabalıkFırında Sebzeli Alabalık Tarifi - Fırında Sebzeli Alabalık Yapılışı - Fırında Sebzeli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Sebzeli Alabalık Malzemeleri 1 alabalık (yaklaşık 2,5 kg pulları temizlenip, derisi üstünde bırakılarak, fileto çıkarılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 orta boy pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış) 1/2 çorba kaşığı kekik 1 sarı dolmalık biber (sapı ve çekirdekleri alınıp, halkalar halinde dilimlenmiş) 350 g pazı ya da ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince kıyılmış) 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ufalanarak, kurutulmuş) Alabalık filetolarını parmaklarınızla yoklayıp, kılçık kalmamış olmasını kontrol edin (kalmışsa, cımbızla alıp atın) ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık filetolarından birini, derisi alta gelecek biçimde, biraz ayçiçek yağıyla hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine serin ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına verip, filetolar saydamlıklarını yitirinceye kadar (25 - 30 dakika) pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|