Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, fırında, sebzeli

Fırında Sebzeli Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Alabalık



Fırında Sebzeli Alabalık Tarifi - Fırında Sebzeli Alabalık Yapılışı - Fırında Sebzeli Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Sebzeli Alabalık Malzemeleri

1 alabalık (yaklaşık 2,5 kg pulları temizlenip, derisi üstünde bırakılarak, fileto çıkarılmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

2 orta boy pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince doğranmış)

1/2 çorba kaşığı kekik

1 sarı dolmalık biber (sapı ve çekirdekleri alınıp, halkalar halinde dilimlenmiş)

350 g pazı ya da ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince kıyılmış)

4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ufalanarak, kurutulmuş)


Alabalık filetolarını parmaklarınızla yoklayıp, kılçık kalmamış olmasını kontrol edin (kalmışsa, cımbızla alıp atın) Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Sarımsaklar, limon suyu, tuzun 1/2 tatlı kaşığı ve karabiberin yarısını bir tabakta karıştırıp, filetoların her iki yanlarını bu karışıma bulayarak, bir kenara bırakın

Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın Tereyağını ve ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince pırasaları koyup, kekiği serpin ve ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin Biber halkalarını koyup, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirdikten sonra, pazıyı (ya da ıspanakları) ekleyerek, kalan tuz ve kalan karabiberi serpin ve pazılar (ya da ıspanaklar) diriliklerini yitirinceye kadar (6 - 7 dakika) pişirin Ufalanmış ekmekiçini katıp, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alarak bir kenara bırakın

Balık filetolarından birini, derisi alta gelecek biçimde, biraz ayçiçek yağıyla hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine serin Tavadaki sebzeli karışımı kaşıkla üstüne döşeyip, ikinci balık filetosunu üstüne serin Kalan ayçiçek yağını mutfak fırçasıyla balığın üstüne sürün

Tepsiyi fırına verip, filetolar saydamlıklarını yitirinceye kadar (25 - 30 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp, dikkatlice bir servis tabağına çıkarın ve keskin bir bıçakla 8 parçaya bölüp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.