![]() |
Çakmak Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çakmak DolmasıMalzemeler: 6 kemer patlıcanı 500g kıyma 2 çorba kaşığı ince bulgur 1 orta boy soğan 2 domates 3 diş sarımsak 1,5 su bardağı yoğurt tuz, karabiber Yapılışı: Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın ![]() Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın ![]() ![]() ![]() Soğan ve domatesi rendeleyin ![]() ![]() Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun ![]() Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsakları dövün, çırparak yoğurtla karıştırın ![]() Dolmaları, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|