Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çakmak, dolması

Çakmak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çakmak Dolması



Malzemeler:


6 kemer patlıcanı

500g kıyma

2 çorba kaşığı ince bulgur

1 orta boy soğan

2 domates

3 diş sarımsak

1,5 su bardağı yoğurt

tuz, karabiber
Yapılışı:


Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın

Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın Acısını atması için üzerlerine uz ve biraz su serpin, bie süzgeçe koyarak 15 dakika bekletin Daha sonra yıkayın ve süzün

Soğan ve domatesi rendeleyin Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, rendelenmiş domatesin yarısı, tuz ve karabiberi karıştırarak dolma içini hazırlayın

Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun

Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin Üzerilerine kalan rendelenmiş domatesi yayın Yarılarına kadar su koyun Bir taşım kaynatarak ateşi kısın Kapağını kapayın, yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye bırakın

Sarımsakları dövün, çırparak yoğurtla karıştırın

Dolmaları, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.