But Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
But DolmasıMalzemeler : 12 Adet But Sarma 4 Diş sarımsak 200 gr ceviz içi Yarım demet maydanoz 2 Çay kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı : Ceviz içlerini robotta çekin Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın Sarımsakları bir kapta ezin Bunların hepsini bir karıştırma kabına koyun İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave edin ve karıştırın Hazırladığımız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun Teflon bir tava içerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızdırın ve but dolmalarını kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|