![]() |
Böbrek Sote İsveç Usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Sote İsveç UsulüMALZEMELER 250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş) 500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış) 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış) 1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış) 4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş) HAZIRLANIŞI Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir ![]() Geniş bir tavada tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|