![]() |
Alman Usulü Beyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usulü BeyinAlman Usulü Beyin Tarifi - Alman Usulü Beyin Nasıl Yapılır - Alman Usulü Beyin Malzemeleri 500 gr dana beyni (ıslatılıp zarları soyulduktan sonra haşlanarak dilimlenmiş) 250 gr (1 su bardağı) kızartma hamuru 2 su bardağı rafine yağ 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 dilimlenmiş limon Marinad: 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı limon suyu 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Orta boy derin bir kapta zeytinyağı, limon suyunu, 1 çorba kaşığı maydanozu, karabiberi ve tuzu iyice karışıncaya kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Kızartma hamurunu geniş ve derin bir kaba alınız ![]() Beyin dilimlerini kızartma hamuruna birkaç kez daldırıp çıkarınız ![]() ![]() ![]() Beyin dilimlerini delikli kepçe ile tavadan alıp, fazla yağlarını süzünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|