![]() |
Yürek Güveci Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürek Güveci Nasıl Yapılırgüveçte yürek - yürek nasıl pişirilir - güveçte yürek tarifiMALZEMELER 4 kuzu yüregi, toplam 750 gr 25 gr margarin veya tereyagi 1 büyük havuç, küçük esit parçalara bölünmüs 2 kereviz sapi küçük esit parçalara bölünmüs 1/2 yesil veya kirmizi biber, küp halinde kesilmis 1 büyük sogan, dogranmis 300 ml sicak tavuk suyu 1 defne yapragi Tuz ve karabiber 2 yemek kasigi un 1 yemek kasigi domates salçasi YAPILIŞI Yürekleri kurulayip 1 cm ![]() ![]() Margarini orta boy bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve biberi ekleyin ![]() ![]() Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 1 ![]() ![]() ![]() Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin ![]() ![]() Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|