Kuzu Etli Enginar Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Enginar Dolmasıenginar tarifi - dolma tarifi - enginar dolması nasıl yapılır - etli enginar - enginar göbeği Malzeme 6 adet büyük enginar göbeği (Ayıklanmış) 100 gr Bizim Paket Margarin2 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 kg kuzu eti (Küçük kuşbaşı)2 çorba kasığı Bizim Mutfak Un Tuz 2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı fesleğen 1 adet limonun suyu ½ çay kaşığı Hint biberi Hazırlanışı Enginarın Hazırlanışı: Enginarları yıkayıp bir tencereye koyun ![]() Üzerini kapatacak kadar su, limon suyu ve tuz koyup pişmeye bırakın ![]() Etin Hazırlanışı: Bir tavaya margarinin yarısını, soğanı, etleri koyup karıştırın ![]() Tuzu, karabiberi, fesleğeni koyup bir kavurma gibi suyunu çektirin Domatesi ilave edip karıştırın ve ateşten alın![]() Pişmiş olan enginarların içine taksim edin Düz bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerini domates ve biberle süsleyip, sosu gezdirin![]() 10 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra servis tabağına yerleştirip, servis yapın alıntı |
|
|
|