Kestaneli Lahana Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Lahana SarmasıMalzemeler * 1 adet orta boy beyaz lahana * 3 adet kesme şeker * 1 su bardağı kestane içi * 1,5 su bardağı su * 6 adet kuru soğan (tavla zarı biçiminde doğranmış) * Tuz - Karabiber * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 su bardağı pirinç * 2 yemek kaşığı kuş üzümü * 1 çay kaşığı tarçın * 1 adet limonun suyu Yapılışı Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın Lahananın koçanını oyup, kaynayan tuzlu suya atın, yumuşayıncaya dek haşlayın Soğanları zeytinyağında sarartın, pirinçleri atarak 10-15 dakika kavurun Dörde böldüğünüz kestaneleri, kuş üzümlerini, tarçını, limon suyunu, şekeri, tuzu ve 1,5 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte demlendirin 10 dakika sonra ateşten alın![]() Kopardığınız yaprakları iç pilavla birlikte sarın Tencerenin dibini kalın yapraklarla kaplayın, üzerine sarmaları dizin 1 bardak su ekleyerek, kısık ateşte 40 dakika pişirin
|
|
|
|