Tavuklu Enginar Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Enginar Dolmasıenginar nasıl pişirilir - enginar dolması - tavuklu enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi Malzemeler 6 adet iri enginar 2 adet göğüs tavuk eti 2 but tavuk eti 2 adet soğan 4 diş sarmısak 2 adet domates 2 adethavuç 2 adet patates Yarım bardak ayçiçek yağı 2 kaşık un Tuz Dereotu 1 limon Tarifi Tavukların kemiklerini ayırıp kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun Soğanı soyup doğradıktan sonra beraber 10 dakika daha kavurun Domatesi ve biberi de doğrayıp ilave edin 10 dakika kadar pişirin ve bir kenara koyun![]() Diğer tarafta unu limonlu soğuk suyla karıştırın Ayıklanan enginarları limonlu unlu suya atın ve aynı suda tuzunu da koyup haşlayın Tavukları içine doldurarak tepsiye dizin Bir kaşık salçayla yağda sos yapın Patatesleri ve havucu salçalı suda pişirin Enginarların üzerine serin ve firma verin 20 dakika pişirin Üzerine dereotu koyarak sıcak servis yapın (Yanında bir haydari ve sütlaç beraber güzel olur) ![]() alıntı |
|
|
|