Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
franbuaz, reçeli

Franbuaz Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Franbuaz Reçeli



Malzemeler:


1 adet büyük portakal

1 kilogram frambuaz

1 kilogram tozşeker

50 gram badem

1 çay kaşığı tereyağı

1 adet limon suyu

Yapılışı:


Portakalı soyun Ardından minik minik doğrayın

Frambuazları ayıklayıp, süzün Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin Limon suyunu ekleyin


Bademleri suya koyun ve bekletin Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin


Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın


NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.