Kızılcıklı Erik Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcıklı Erik ReçeliMalzemeler ![]() 1 kg ufak mürdüm eriği350 gr kızılcık 4 su bardağı şeker 2-3 damla limon yapılışı ![]() yıkayıp ikiye bölün çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor) orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün (posaları eklemiyorsunuz) sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin bir de hiç su ekleyin bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın soğukken tadı çok güzel oluyor![]() ![]()
|
|
|
|