Kara Üzüm Reçeli Oktay Usta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Üzüm Reçeli Oktay Ustakara üzüm reçeli nasıl yapılır - kara üzüm reçeli tarifi - kara üzüm reçeli yapımıMalzemeler 1 kg kokulu siyah üzüm500 gr Toz şeker1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 limon suyu ve kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı çam fıstığı ![]() Yapılışı Üzümleri yıkayın tane tane ayıklayın Tencerede şeker ile suyu kısık ateşte 20 dakika kıvam bulanana kadar kaynatın Üzümleri ilave edin 10 dakika daha kaynayınca limon suyu, limon tuzu ve kabuğunu ilave edin 1-2 dakika sonra ateşten alın Soğuyunca kavanozlara doldurun Fıstık ile servis yapın![]() alıntı |
|
|
|