![]() |
Gelincik Şerbeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelincik ŞerbetiGelincik Şerbeti tarifi - Gelincik şurubu tarifi - şerbet tarifleri Malzemeler : - 500 gr ![]() - 1 kg toz şeker - 30 gr limon tuzu - 1 limonun suyu - 2/4 lt Su Yapılışı : - Gelincik yaprakları zayıf, toplandıktan sonra çabuk solan çiçeklerdir ![]() ![]() -- İnce bir süzgece alınıp, bol su altında havalandırarak ve kesinlikle sıkmadan, zedelemeden yıkanır ![]() -- Bir kavanoza alınan gelincik yaprakları, üzerine 1/4 lt su, limon tuzu ve limon suyu eklenerek ağzı sıkıca kapatılır ![]() -- Bu kavanoz mutfağın güneş gören bir köşesinde, yapraklarının rengini ve rahiyasını suya geçirene değin, yaklaşık 5-7 gün bekletilir ![]() -- Bu sürenin sonunda, rengi solan çiçekler kavanozdan alınır ![]() - Geri kalan kırmızı ve hafif ekşili suya, şekerin yarısı katılır ![]() ![]() Not : Burada dikkat edilmesi gereken şudur : Geri kalan suyun ölçüsüne bire iki ölçüsünde şeker katılır ![]() ![]() ![]() - Kalan yarım kilo şeker ise, ayrı bir kapta kalan 1/4 lt ![]() ![]() - Bu karışım, gelincik suyu olan şuruba ilave edilir ![]() ![]() ![]() Not : Eğer daha uzun süre dayanan bir şurup elde edilmek istenirse, şekerin miktarını bir parça daha arttırmak iyi sonuç verir ![]() İkram : İkram edilirken bir bardağa gelincik şurubundan iki parmak koyulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|