![]() |
Turunç Kabuğu Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turunç Kabuğu ReçeliTurunç Kabuğu Reçeli Tarifi - Turunç Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Turunç Kabuğu Reçeli Malzemeleri Turunçların kabukları rendenin en ince tarafıyla fazla derin olmayacak şekilde rendelenir ![]() Her Turunç kabukları 6-8 parçaya kesilerek meyveden ayrılır ![]() Kabuk dilimi rulo haline getirilip iplere dizilir ![]() ![]() Haşlamayı takiben kabuk dizileri su içersinde tatlanmaya bırakılır ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() Reçelin istenilen kıvama gelip gelmediği kontrol edilip kaynatma sona erdirilir ![]() ![]() Kaynatmanın sonuna doğru 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu ilave edilerek 3-4 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür ![]() |
![]() |
![]() |
|