Turunç Kabuğu Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turunç Kabuğu ReçeliTurunç Kabuğu Reçeli Tarifi - Turunç Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Turunç Kabuğu Reçeli Malzemeleri Turunçların kabukları rendenin en ince tarafıyla fazla derin olmayacak şekilde rendelenir ![]() Her Turunç kabukları 6-8 parçaya kesilerek meyveden ayrılır ![]() Kabuk dilimi rulo haline getirilip iplere dizilir Rulo halindeki kabuklar parmakla bastırıldığında hafifçe ezilecek duruma gelinceye kadar haşlanır ve hemen soğuk su ile diriltilir![]() Haşlamayı takiben kabuk dizileri su içersinde tatlanmaya bırakılır Her gün suyu değiştirilmek suretiyle 5-6 günde acılıkları giderilir![]() 6 1 kg kabuk için 1kg şeker 0,5 lt suda eritilerek şurup hazırlanır Bu şurup kaynatılırken biraz koyulaşınca kabuk dizileri ilave edilir ve şurupla beraber kaynamaya bırakılır![]() Reçelin istenilen kıvama gelip gelmediği kontrol edilip kaynatma sona erdirilir reçelin kıvamını alıp almadığı iki yolla anlaşılabilir Porselen bir tabak üzerine damlatılan bir damla şurup yarım küre şeklinde dağılmadan kalıyorsa veya su dolu bir bardak içine şuruptan bir damla damlatıldığında damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur Kaynatmanın sonuna doğru 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu ilave edilerek 3-4 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür ![]() |
|
|
|