Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarması, vişneli, yaprak

Vişneli Yaprak Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Yaprak Sarması



Vişneli Yaprak Sarması - Vişneli Yaprak Sarması Tarifi



Malzemeler:


* Asma yaprağı

* 3 kuru soğan

* 1,5 su b pirinç

* 2 çorba k dolmalık fıstık

* 2 çorba k kuş üzümü

* 1 tutam maydanoz

* 1 tutam dereotu

* 1 kase dondurulmuş vişne

* Tuz,karabiber,yenibahar

* Dolma baharı,kuru nane

* Zeytinyağı

* Tozşeker,limon,su

Hazırlanışı:


Tencereye zeytinyağını dökünÜzerine 2 çorba kaşığı dolamalık fıstığı dökün ve kavurunDaha sonra üzerine soğanları ilave edin ve soğanları kavurmaya devam edin Sonrasında pirinci de ekleyerek kavurmaya devam edin İyice kavrulunca1,5 su bardağı kadar su vererek pişmeye bırakın


İç harcın ilk sıcaklığı çıkınca asma yapraklarının üzerine biraz iç harç bir de vişne tanesi koyarak sarın Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine limon dilimleri dizerek zeytinyağı gezdirin Üzerine bir tabak kapattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.