Limon Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon ReçeliLimon Reçeli Tarifi - Limon Reçeli Nasıl Yapılır - Limon Reçeli Malzemeleri Limonun kabuğunu soyup dilim dilim ayırdıktan sonra, iç taraftaki damarları kesip, iki tarafın ince zarlarını çizerek çekip çıkarınız ![]() Fakat dilimleri bozmamaya dikkat ediniz Dilimleri, 1,280 kilogram limon için 2,5 kilo kestirilmiş koyu ve ılık şekere koyup hafif ateşte iki taşım kaynattıktan sonra delikli kepçe ile bozmadan tepsiye alınız![]() Tepsiyi biraz meyilli bırakıp, ertesi gün süzülen suyu şekerle kaynatınız Koyulaşınca, gene dilimleri koyup iki taşım sonra çıkarınız![]() Üçüncü kez böylece pişirdikten sonra kavanoza koyup soğumaya bırakınız Soğuduktan sonra iki kat kâğıtla örtüp saklayınız![]() |
|
|
|