Elma Marmelatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma MarmelatıElma Marmelatı Tarifi - Elma Marmelatı Nasıl Yapılır - Elma Marmelatı Malzemeleri 1 5 kilo elma250 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın Yapılışı Elmaları yıkayıp 4 eşit parçaya bölün Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun![]() Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun ![]() Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin![]() < Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe koyun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın![]() Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın ılındığında cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin <> |
|
|
|