Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılırreçel tarifleri - reçel yapımı - kayısı reçeli ![]() MALZEMELER: * 1 kg taze kayısı * 1 kg toz şeker * 1 limonun suyu * 1 çay kaşığı tereyağı YAPILIŞI: 1 Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve minik küpler halinde doğrayın![]() 2 Tencereye alın, üzerine şekeri boşaltın ve kapağını kapatarak bir gece dinlendirin![]() 3 Şeker iyice eriyip kayısılar suyunu salınca ocağı yakın, tereyağını katın ve kaynamasını bekleyin![]() 4 Kaynayınca ateşi çok az kısın, sadece biraz olsun Bu şekilde arada karıştırarak ve köpüğünü alarak yarım saat pişirin![]() 5 Kıvamı gelince limon suyunu verip ocağı kapatın, ilk sıcaklığı çıkınca temiz kavanoza alın Üzerine tülbent kapatarak 1-2 gün güneşte bekletip kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin![]() |
|
|
|