Kireç Suyunda Patlıcan Receli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kireç Suyunda Patlıcan ReceliPATLICAN REÇELİ (KİREÇ SUYUNDA) MALZEMESİ 1 Kg çok küçük patlıcan 1 Kg toz şeker 1 Adet Limon 1 Paket vanilya 1 Kg sönmemiş kireç YAPILIŞI 1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız 2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın 3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız 4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız 5 1 Kg şekeri bir bardak su ile kaynatınız 6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız 7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz 8 Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız Kireç suyu elde edilişi; Büyük bir tencerede 1 kg sönmemiş kireci su ile iyice ezip bekletiniz Kireç dibe çöküp su durulunca bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kere tekrarlayınız En son suyu alıp kireci atınız Bu suyu kullanınız
|
|
|
|