Fener Balıklı Lazanya (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fener Balıklı Lazanya (4 Kişilik)Malzemeler 400 gr fener balığı filetosu8 adet lazanya 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, Karabiber 100 gr kaşar peynirGaleta unu Yemeğin Tarifi Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın ![]() ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin![]() Lazanyayı haşlayıp, süzün ![]() Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin Balıklı harcın yarısını yayın Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın![]() Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin ![]() Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın![]() |
|
|
|