Kuru İncir Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru İncir ReçeliKuru İncir Reçeli Tarifi - Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru İncir Reçeli Malzemeleri Kuru İncir Reçeli Malzemeler: • 350 gr kuru incir • 1 kilo toz şeker • 2,5 su bardağı su • 5-6 adet karanfil • ¼ limon suyu Yapılışı: 1 Geniş bir tencereye su ve şekeri ilave edin kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın![]() 2 Şerbet koyulaşmaya başlayınca incirleri(dilerseniz dörde bölebilirsiniz) ve karanfili ilave edin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin (üzerinde beyaz köpük oluşacaktır onları kepçe yardımıyla alın)35-40 dk![]() 3 35-40 dk sonra reçel kıvamını bulunca limon suyunu ekleyip 4-5 dk daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın![]() 4 Ardından cam kavanozlara doldurun ve serin bir yerde muhafaza edin![]() |
|
|
|