Kuru Meyve Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyve ReçeliKuru Meyve Reçeli Tarifi - Kuru Meyve Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Meyve Reçeli Malzemeleri Reçeli hazırlamadan önce, kuru meyveler ıslatılır ve kabukları yumuşatılır; çünkü kuru meyveler ön pişirme sırasında daha fazla su emer ve tutarlar 500 gr kuru meyveyi yıkayın Mutlaka en az 4 bardak kaynar su kullanın Bıçak kullanarak meyveyi küçük parçalara bölün Ayaklığı kaldırın; meyveyi düdüklü tencereye koyun 4 bardak kaynar su koyun Kapağını kapatın ve 1 saat ıslatın Pişirmeye başlamadan önce, tencerenin yarıdan fazla dolu olmamasına dikkat edin 3 yemek kaşığı limon suyu koyun Sonra, taze meyvelerle reçel yapar gibi basınç ayarını 2'ye getirin Buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişirin Oda sıcaklığında basıncı azaltın 1 5 kg şeker koyun ve taze meyveyle reçel yapma tarifesini izleyin Sonuçta 2 kg reçel elde edeceksiniz![]() |
|
|
|