Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, marmelatı

Açma Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Marmelatı



Açma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri



Açma Marmelatı tarifi

için Malzemeler :


* 1/2 kg kuru kayısı

* 2 su bardağı su

* 2 su bardağı şeker

* 2- 3 diş karanfil


Açma Marmelatı

yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanırTekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılırKaranfil atılırKaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılırAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.