Açma Marmelatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma MarmelatıAçma Marmelatı Tarifi - Açma Marmelatı Nasıl Yapılır - Açma Marmelatı Malzemeleri Açma Marmelatı tarifi için Malzemeler : * 1/2 kg kuru kayısı * 2 su bardağı su * 2 su bardağı şeker * 2- 3 diş karanfil Açma Marmelatı yemeğinin hazırlanışı: Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır Karanfil atılır Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır Afiyet olsun |
|
|
|