![]() |
Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Tarçınlı Portakal MarmeladıKestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Tarifi - Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Nasıl Yapılır - Kestaneli Tarçınlı Portakal Marmeladı Malzemeleri 6 Adet orta boy portakal 800 gr Şeker 2 Adet yeşil Bodrum mandalinası 1 Adet limonun suyu 1 - 2 Su bardağı su 15 Adet şurup içinde kestane şekeri 1 Adet kabuk tarçın 1 Tatlı kaşığı toz tarçın 1 Paket reçel yap 1 Adet limon tuzu 4 Adet portakal bol suda yumuşayıncaya kadar kaynatılır, haşlanır ![]() ![]() Haşlanmış portakallar yuvarlak halkalar şeklinde kesilir, daha sonra daha küçük parçalara bölünür ![]() ![]() Hepsi bir tencereye konur, çubuk tarçın ve bir bardak su ilave edilir, kısık ateşte 1 saat kaynatılır ![]() Bir kenara alınır ![]() Bir az soğuyunca karışım el blenderi ile parçalanır, ve içine şekeri konur, iyice karıştırılır, tekrar ocağa konur, kaynatılır ![]() edilir, kısık ateşte 15 dakika daha kaynatılır ![]() alınır, 1 tatlı kaşığı toz tarçın konur, karıştırılır ve sıcakken kavanozlara doldurulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|