Lahana Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana DolmasıLahana Dolması Tarifi - Lahana Dolması Nasıl Yapılır - Lahana Dolması Malzemeleri Lahana Dolması 250 gr karalahana yaprağı250 gr beyaz lahana yaprağı500 gr dolmalık kıyma2 baş soğan 1 demet taze soğan 2 çorba kaşığı katıyağ 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet limon 3 çorba kaşığı pirinç Yeteri kadar tuz, biber, maydanoz YAPILIŞI Beyaz lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak çıkarınız Yıkayıp, oyulan kısma tuz koyarak az suda haşlayınız Yapraklar yumuşayınca kullanacaklarınızı ayırınız Kara lahana yapraklarını da tuzlu suda haşlayınız Soğanları, incecik yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ediniz Pirinci, çok az sulandırılmış yarım kaşık salçayı, ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırınız Yoğururken tuzunu, biberini ekiniz Yağsızsa biraz yağ, sertse biraz su ilave edip, dolma içinizi hazır ediniz Şimdi gelelim bizim dolmanın özelliğine Alışılagelmişin dışında dolmalarımızı biraz büyük saracağız İki adet dolma bir porsiyon gelecek şekilde Bunun için yaprakların kalınlarını kullanmalıyız Sardığımız iri dolmaları fırına girecek bir tepsiye diziniz Taze soğanları ince ince doğrayıp üzerine serpiştiriniz Kalan yarım kaşık salçayı sulandırıp üzerine dökünüz Dolmaların yarı beline kadar sıcak su ekleyiniz Bir limonun suyunu üzerine sıkınız Orta hararetli fırında 35-40 dakika civarında pişirip, ikram ediniz![]() |
|
|
|