Vejetaryen Patlıcan Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Patlıcan SalatasıVejetaryen Patlıcan Salatası Tarifi - Vejetaryen Patlıcan Salatası Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 büyük patlıcan 1/3 bardak zeytinyağı 1/3 bardak limon suyu 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı) 1/4 bardak çok ince çekilmiş ceviziçi (isteğe bağlı) Patlıcanları doğrudan ateşin (gaz veya elektrikli) üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin ![]() Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır ![]() Patlıcanın suyu çıktığında ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın ![]() Yanmış kabukların tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın) ![]() Bir çatalla ezin (blender olmasın lütfen) ve tuz, yağ, limon suyunu ve dövülmüş sarmısakları ekleyin, eğer yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın ![]() Üstünü ince kıyılmış maydanoz, birkaç zeytinle süsleyin Etrafına domates dilimleri de konabilir
|
|
|
|