![]() |
Vejetaryen Pilaki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen PilakiVejetaryen Pilaki Tarifi - Vejetaryen Pilaki Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1/2 kg kuru fasulye 3 büyük soğan ve 3 büyük domates 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 2 bardak su Yarım demet maydanoz Kuru fasulyeyi geceden beş bardak suda (2 bardak sudan ayrıca olarak) ıslatın ![]() Aynı suda fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzgece alın ![]() Haşlanmış suyu dökün ![]() Soğanları doğrayıp yağı ekleyerek tencereye koyun ve soğan pembeleşene kadar pişirin ![]() Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış domatesleri doğrayıp soğanlara ekleyin, iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() Sonra yarı pişmiş fasulyeyi, şekeri, tuzu ve suyu ekleyerek orta hararette yarım saat kadar veya fasulyeler iyice pişene kadar pişirin ama fasulyelerin iyice erimemesi gerekir ![]() Oda sıcaklığında servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|