Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilaki, vejetaryen

Vejetaryen Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Pilaki



Vejetaryen Pilaki Tarifi - Vejetaryen Pilaki Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1/2 kg kuru fasulye

3 büyük soğan ve 3 büyük domates

1/2 bardak zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

2 bardak su

Yarım demet maydanoz


Kuru fasulyeyi geceden beş bardak suda (2 bardak sudan ayrıca olarak) ıslatın

Aynı suda fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzgece alın

Haşlanmış suyu dökün

Soğanları doğrayıp yağı ekleyerek tencereye koyun ve soğan pembeleşene kadar pişirin

Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış domatesleri doğrayıp soğanlara ekleyin, iyice yumuşayana kadar pişirin

Sonra yarı pişmiş fasulyeyi, şekeri, tuzu ve suyu ekleyerek orta hararette yarım saat kadar veya fasulyeler iyice pişene kadar pişirin ama fasulyelerin iyice erimemesi gerekir

Oda sıcaklığında servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.