![]() |
Kerevizili Üzümlü Et Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kerevizili Üzümlü Et SalatasıKerevizili Üzümlü Et Salatası Tarifi - Kerevizili Üzümlü Et Salatası Yapılışı - Kerevizili Üzümlü Et Salatası Nasıl Yapılır - Kerevizili Üzümlü Et Salatası Malzemeleri 350 g dana eti (yağsız ve haşlanmş) 80 g çekirdeksiz yeşil üzüm (her biri 2 'ye kesilmiş) 80 g çekirdeksiz kırmızı üzüm (her biri 2 'ye kesilmiş) 1 demet taze soğan (yalnızca beyaz bölümleri; ince şeritler halinde kesilmiş) 1 portakalın suyu 1 iri portakal 1/4 tatlı kaşığı kişniş 1/4 tatlı kaşığı kimyon 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı zencefil bir tutam zerdeçal bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı mayonez 250 g kereviz (kabuğu soyulup, ince şeritler halinde kesilmiş) 2 limonun suyu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir salata kâsesinde küçük kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış yağsız dana etlerini, yeşil ve kırmızı üzümler, taze soğanlar ve portakal suyunu karıştırın ![]() ![]() ![]() Bir kâseye kereviz şeritlerini koyup, üstlerine limon suyunu gezdirin ![]() ![]() Portakalın kabuğunu, beyaz bölümlerini de alarak soyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|