![]() |
Erişteli Fenerbalığı Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişteli Fenerbalığı SalatasıErişteli Salata - Salata Tarifi - İtalyan Salatası - İtalyan Usulü Erişteli Fenerbalığı Salatası Malzemeler 500 g fenerbalığı filetosu (yıkanıp kurulandıktan sonra, yaklaşık 2,5X5 cm boyutlarında parçalara kesilmiş) 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kekik bir tutam kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış) 1 kereviz sapı (ince şeritler halinde doğranmış) 125 g ıspanaklı ince erişte 125 g sade ince erişte Dereotu sosu: 1/2 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tarifi Balık parçalarını çukurca bir tabağa yerleştirin ![]() ![]() Bir tencereye pırasalar, havuçlar ve kereviz saplarını koyup, kalan karabiberi serperek, hafifçe karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın ![]() Sosu hazırlamak için bir kâsede hardal, dereotu, karabiber ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırın ![]() ![]() Bir tencereye 4 litre (yaklaşık 16 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birtencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin ![]() Buğulama kabına, şeritler halindeki sebzeleri koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür tenceredeki haşlanmış erişteleri büyük bir servis tabağına aktarıp, buğulama kabındaki balık ve sebzeleri üstüne boşaltın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|