![]() |
Patlıcanlı Kabaklı Makarna Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Kabaklı Makarna SalatasıPatlıcanlı Kabaklı Makarna Salatası Tarifi - Patlıcanlı Kabaklı Makarna Salatası Yapılışı - Patlıcanlı Kabaklı Makarna Salatası Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Kabaklı Makarna Salatası Malzemeleri 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 patlıcan (yaklaşık 175 g, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 250 g ıspanaklı makarna 1 iri ve olgun domates (yaklaşık 250 g) 1 kabak (yaklaşık 125 g; boylamasına 2'ye kesildikten sonra, her parça 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde doğranmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 60 g peynir (tercihen keçi peyniri) 4 çorba kaşığı yağsız yoğurt 2 çorba kaşığı süt Önce fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Küçük bir kâsede zeytinyağının 1 çorba kaşığını limon suyunun 1 çorba kaşığıyla karıştırıp, bu karışımı hamur fırçasıyla patlıcan dilimlerinin her iki yüzüne sürün ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 3 l ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin birini üst bölümü alta gelecek biçimde kesme tahtasına yerleştirin ![]() ![]() ![]() Kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını büyük bir kızartma tavasına koyup, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için peynir, yoğurt, süt ve karabiberi blendır kabına koyup, püre haline gelinceye kadar (arada en az bir kez blendırı durdurup, kabın çeperlerine yapışanları kazıyarak içine atın) karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|