Mantarlı Midye Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Midye SalatasıMantarlı Midye Salatası tarifi - Mantarlı Midye Salatası yapilisi ![]() Mantarlı Midye Salatası Neler Lazım? (6 kişilik) 20-25 adet ayıklanmış taze midye 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 5 su bardağı su 400 gram mantar 1 demet maydonoz 3-4 adet yeşil soğan Sosu için, 2 türk kahvesi fincanında zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz şeker Nasıl Yapılır? 1 Mantarları iyice yıkayıp tencereye su koyup, yumuşayana kadar haşlayın![]() 2 Derin bir tencereye su ve sirkeyi ekleyip kaynamaya bırakın![]() 3 Yıkanmış taze midyeleri kaynamış sirkeli suya ekleyin ve 5-6 dakika pişirin![]() 4 Haşlanmış mantaları süzün ve küp küp doğrayıp servis tabağına alın![]() 5 Taze soğan ve maydonozları ine ince doğrayıp mantarın üzerine ekleyin![]() 6 Midyeleri haşlayıp süzdükten sonra mantarların üzerine yerleştirin![]() 7 Sosunu hazırlamak için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şekeri bir kaseye alınıp çırpma teliyle iyice çırpın![]() 8 Sos, midye ve mantarların üzerine dökülüp iyice karıştırın ve servis yapın![]() Püf Noktaları, Midyeleri sirkeli suda haşlarsanız, midyeler kokmaz ![]() Sosunu ayrı bir kasede hazırlamanız, tüm malzemelerin birbirine karışmasını ve lezzetinin artmasını sağlar ![]() Soya sosu kullanmak istediğinize bağlıdır ![]() Taze midyeyi balık pazarlarından uygun fiyata satın alabilirsiniz ![]() Eğer taze midye bulamıyorsanız, dondurulmuş midyede de kullanabilirsiniz Tek farkı daha uzun sürede pişmesidir![]() |
|
|
|