![]() |
Mercimekli Erişte Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Erişte SalatasıMercimekli Erişte Salatası tarifi - Mercimekli Erişte Salatası tarifi ![]() Malzemeler: Yarım kilo (1 paket) erişte (ben Pastavilla’nın eriştesini kullandım, aslında yumurtalı ev eriştesi almıştım bu tarifi denemek için ama sonradan o pakette 250 gr ![]() ![]() 1 su bardağı yeşil mercimek 5 adet taze soğan 1 küçük demet dereotu Dilediğiniz miktarda kornişon turşu (ben yaklaşık 25 adet minik turşu kullandım ![]() Sosu için 2 limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tuz (tuz miktarını dilediğiniz ölçüde değiştirebilirsiniz tabii, ben tuzlu severim çok ![]() Kekik Kuru nane Pul biber Yarım kahve fincanı soya sosu Süslemek için Domates dilimleri Kıyılmış maydonoz Yapılışı Öncelikle mercimekleri bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() Bu sırada mercimekler haşlanırken erişteleri bol tuzlu suda istediğiniz dirilikte haşlayın ve süzdükten sonra derin bir kaba alarak yapışmamaları için az bir miktar zeytinyağı ekleyerek karıştırın ![]() Taze soğanları incecik doğrayın, dereotunu kıyın, kornişon turşuları da minik parçalara kesin ![]() Mercimekleri ve soğan - dereotu - turşu karışımını da eriştelerin bulunduğu kaba ekleyerek güzelce karıştırın ![]() Şimdi sosunu hazırlamak için iki limonun suyunu sıkın, yarım çay bardağı zeytinyağı, kuru nane, kekik, pul biber ve tuz ekleyerek karıştırın ![]() Sosu salatanın üzerine gezdirin ve güzelce karıştırarak her yerine yayılmasını sağlayın ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|