![]() |
Çeşnili Pirinç Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeşnili Pirinç Salatası![]() Malzemeler * 1 su bardağı pirinç * 1,5 su bardağı su * 1/2 kahve fincanı zeytinyağı * 2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş siyah zeytin * 2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş yeşil zeytin * 2 yemek kaşığı kapari çiçeği * 7-8 küçük dilimlenmiş kornişon turşu * 1 adet büyük kırmızı biber * 2 adet yeşil tatlı biber * 2 adet sarı dolmalık biber * 1 küçük demet dereotu * 5-6 sap taze soğan * İsteğe göre 1 kutu ton balığı Sosu için * 1/2 kahve fincanı sızma zeytinyağı * 1,5 büyük limonun suyu * 1 tatlı kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 çay kaşığı pulbiber * 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı * 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Dereotunu ve taze soğanları incecik kıyıp derince bir kaba alın ![]() ![]() * Çeşnili karışıma pilavın tamamını ilave edip iyice karıştırın ![]() * Sosunu hazırlamak için sızma zeytinyağı, limon suyu, hardal, kekik, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın ![]() ![]() * Salatayı servis yapacağınız kaseye aktarın, isterseniz ortasını açarak süzdüğünüz ton balığını yerleştirin ![]() * Dilerseniz üzerini limon dilimleri ile ya da zevkinize göre süsleyip buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|