Zeytinyağlı Börülce Pilaki |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Börülce PilakiBörülce Pilaki Tarifi - Börülce Pilaki Yapılışı - Börülce Pilaki Nasıl Yapılır - Börülce Pilaki Malzemeleri Malzemeler : Kuru börülce 2 Su Bardağı Komili sızma zeytinyağı 1 Çay Bardağı Patates 1 Adet Havuç 1 Adet Çarliston biber 1 Adet Soğan 2 Adet Sarımsak 4-5 Diş Salça 1 Çorba Kaşığı Toz şeker 1 Çorba Kaşığı Dereotu 1/2 Demet Limonsuyu ½ Tuz- çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Soğanı rendeleyin veya makinadan geçirin Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra Halka halka doğrayın Patatesin kabuklarını soyup, küçük halkalar halinde doğrayın![]() 2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, doğranmış havucu,kıyılmış sarımsakları ve soğanı koyup kavurun Yarım su bardağı su ile sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez daha karıştırın, 2 bardak su koyun Kaynamaya bırakın![]() 3- Haşlanan ve süzülen börülceleri ve doğranmış patatesleri ilave edin Çarliston biberi bütün olarak atıp karıştırın Suyu az gelirse su ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi ve toz şekerini atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin![]() 4- Üzerine kıyılmış dereotu serpin Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarıp servis edin
|
|
|
|