Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, bearnez, soslu

Bearnez Soslu Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bearnez Soslu Balık



Bearnez Soslu Balık Tarifi - Bearnez Soslu Balık Nasıl Yapılır - Bearnez Soslu Balık Malzemeleri



Bearnez Soslu Balık


Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan


800 gram balık filetosu

5 bardak su

1 küçükçe havuç ve soğan

Tuz

Karabiber

SALÇASI:

2 yumurta sarısı

2 kahve fincanı sirke

100 gram tereyağı ya da margarin

1/2 demet maydanoz

1 arpacık soğanı

Tuz


1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüzer gramdan yarım el büyüklüğünde 6 fileto çıkarmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıklar orta ateşte 20 dakika haşlanmalıdır (Aşağı yukarı kiloluk bir ya da daha büyük balıkları yuvarlak kesmek suretiyle haşlamak da olanaklıdır)

2 Balıklar haşlanınca; parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde yukarıdaki oranlarda hazırlanmış bearnez salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.