![]() |
Bearnez Soslu Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bearnez Soslu BalıkBearnez Soslu Balık Tarifi - Bearnez Soslu Balık Nasıl Yapılır - Bearnez Soslu Balık Malzemeleri Bearnez Soslu Balık Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan 800 gram balık filetosu 5 bardak su 1 küçükçe havuç ve soğan Tuz Karabiber SALÇASI: 2 yumurta sarısı 2 kahve fincanı sirke 100 gram tereyağı ya da margarin 1/2 demet maydanoz 1 arpacık soğanı Tuz 1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüzer gramdan yarım el büyüklüğünde 6 fileto çıkarmalı ve bunları bir tepsiye yerleştirdikten sonra üstlerine 5 bardak su, biber, küçük havuç, soğan ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve etmeli ve üstlerine bir kapak kapatarak, balıklar orta ateşte 20 dakika haşlanmalıdır ![]() ![]() 2 Balıklar haşlanınca; parçalamadan bir delikli kepçe ile tabağa almalı, yanında haşlanmış patates ve salçalık içinde yukarıdaki oranlarda hazırlanmış bearnez salçası olduğu halde sıcak olarak servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|