Keçiboynuzu Şerbeti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keçiboynuzu ŞerbetiKeçiboynuzu Şerbeti Tarifi - Keçiboynuzu Şerbeti Yapılışı - Keçiboynuzu Şerbeti Nasıl Yapılır - Keçiboynuzu Şerbeti Malzemeleri Keçiboznuzlarını bir kere yıkayıp, birkaç parçaya bölmeli ve içlerindeki çekirdekleri ayıklamalıdır Bu parçaları, bir havanda güzelce dövdükten sonra, bir kilo keçiboynuzu, üç kilo suda kaynatmalıdır İndirip posasını eze eze suyunu süzgeçten geçirmeli ve bir gece durulmasını beklemelidir![]() Not: Kuru meyvalardan ve çekirdeklerden sayılan keçiboynuzuna, harnup da denir Keçiboynuzu, pekmezle pek güzel karıştırılır Pekmez yoksa, haddizatında, tatlı olduğundan, biraz daha tat verecek kadar şeker ilâve etmelidir
|
|
|
|