![]() |
Jelatinli Dil Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jelatinli Dil Balığıfransız usulü dil balığı tarifi - mantarlı dil balığı - jelatinli dil balığı nasıl pişirilirMalzemeler: 12 dilbalığı filetosu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 125 gr küçük mantar (temizlenip ince kıyılmış) 1+1/4 su bardağı balık suyu 1+1/4 su bardağı Morney sos 1/2 salatalık (kabuğu soyulup ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı jelatin 200 gr acı krema Üstünün süslemesi: 6 demet maydanoz ![]() Yapılışı: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Balık filetolarını kesme tahtasına yayıp, üstlerine tuz ve biberin yarısını serpiniz ![]() ![]() ![]() Güveci fırının orta yerine sürüp 15-20 dakika, çatalla dokunulduğunda balık kolayca ayrılana kadar pişiriniz ![]() Güveci fırından alıp, kepçeyle balıkları ve mantarları çıkararak yayvan bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Balığın piştiği suyu süzgeçten geçirip orta boy bir tencereye alarak salatalıkları ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Sosa acı kremayı ekleyip tencereyi 20-30 dakika, karışım hemen hemen donana kadar buzdolabında bekletiniz ![]() Balık tabağını ve kremalı sosu buzdolabından çıkarıp sosu kaşıkla balıkların üstüne dökerek, servis tabağını yeniden buzdolabında, sos koyulaşıncaya kadar bekletiniz ![]() Yemeği buzdolabından alıp, üstünü maydanozla süsleyerek servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|