Taratorlu Palamut Tavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu Palamut TavasıTaratorlu Palamut Tavası Yapılışı - Taratorlu Palamut Tavası Tarifi - Taratorlu Palamut Tavası Resmi ![]() Malzemeler: 1 tane palamut 1,5 su bardagı zeytinyağı 1 çay fincanı ceviz Yarım su bardağı un Yarım su bardağı sirke 3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi 4 diş sarımsak Yapılışı: Balıkları temizledikten sonra, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin Sonra servis tabağına yerleştirin Teratorun hazırlanışı : Ekmeği ılık suda ıslatın Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın Sarımsağı, cevizi, ekmeği rondoya koyarak incecik kıyın Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin Balığın üzerine dökerek servise sunun![]() |
|
|
|