06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Hünkarbeğendi
Kuzu Etli Hünkarbeğendi tarifi - Kuzu Etli Hünkarbeğendi yapilisi
Malzemeler
1 çay kaşığı şeker
1 kg kuzu eti (kemiksiz)
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı süt
1 çay kaşığı salça
4 patlıcan
2 soğan
2 domates
16 sivri biber
Tuz, karabiber
Etin fazla yağlarını, sinirlerini alın ve kuşbaşı doğrayın Soğanı soyup ince ince kesin Bir çorba kaşığı tereyeğında, kuşbaşı kuzu etlerini beş dakika kavurun Soğanı ilave ederek 3-4 dakika daha öldürün Salça ve şekeri koyup 2-3 dakika daha kavurun Etlerin üzerini iki parmak geçinceye kadar su ekleyin Tuz ve biber ilave ederek, hafif ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin (30-40 dakika)
Beğendi sosu için öncelikle beşamel sosu pişirin Bir tencerede, tereyağla un pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine soğuk süt ilave ederek 5-6 dakika, hafif ateşte pişirin Tuzu, biberi ilave edip ve sıcakta bekletin Bu sırada bıçağın ucuyla patlıcanları birkaç yerinden hafifçe delin ve çok kızgın ateşte közleyin Patlıcanları saplarından havaya kaldırarak, bıçakla kabuklarını yukarıdan aşağı çekmek suretiyle soyun Soyulmuş patlıcanların sapını kesin ve kalanı bir tahtanın üzerinde biraz kıyıp beşamel sosun içine atın Her patlıcan ilavesinde sosu karıştırın Bu işlemin patlıcanlar sıcakken yapılması gerekir (patlıcanlar soğursa hem kolay soyulmaz hem de kararır) Beğendinin kıvamı, patates püresi gibi olmalıdır
Temizledikten sonra, 16 sivri biber ve 16 parçaya kesilmiş domatesleri bir tavada biraz pişirin Beğendi sosunu servis tabağına istediğiniz miktarda koyun Üzerine kuzu eti ekleyin İki adet domates ve iki adet sivri biber ilave edin En üste etin suyundan az bir miktar gezdirerek dökün Sıcak olarak servis edin
|
|
|