Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sote Mantarlı Fırında Dilim BonfileSote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile Tarifi - Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile Yapılışı - Bonfile Nasıl Yapılır - Oktay Usta Sote Mantarlı Fırında Dilim Bonfile Malzeme Listesi: 500 Gr Bonfile1 Havuç 1 Soğan 2 Defne Yaprağı 1 Çorba K Domates Salçası1 Tatlı K Tane Karabiber1 Şişe Domates Sos Sıvıyağ Tuz Su Garnitürü İçin: 1 Pk Şitaki Mantar1 Pk Kestane Mantarı3 Diş Sarımsak Fesleğen Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Bonfileyi dilimliyoruz Sıvıyağ koyduğumuz geniş bir tavada önlü arkalı yarı kıvamda kızartıyoruz Soğan ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz![]() Defne yaprağı, domates salçası, tane karabiber, domates sos ve tuzunu katıp pişiriyoruz Yarı kıvamda kızaran bonfileleri fırın kabına alıyoruz Üzerine domatesli sosu döküyoruz Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz![]() Garnitürü için, sarımsakları ince bir şekilde doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz Mantarları doğrayıp ekliyoruz Mantarlar kavrulduktan sonra içine doğranmış fesleğen, tuz ve karabiberi katıyoruz![]() Fırında kızaran dilim bonfile ile birlikte mantarları servis ediyoruz
|
|
|
|