![]() |
Tiritli Paça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tiritli PaçaTiritli paça tarifi - Tiritli paçanın yapılışı - Tiritli paça nasıl yapılır Malzemeler: Kuzu paçası 10 adet Çavdar ekmeği (10 adet dilim) Sarımsak (1 baş+2 diş) Sirke (1 kahve fincanı) 40 gr ![]() Limon suyu (2 kahve fincanı) 40 gr ![]() Bitkisel yağ (2 kahve fincanı) 45 gr ![]() Un (1 kahve fincanı) 30 gr ![]() Kuru soğan ( orta boy 1 adet) 65 gr ![]() Havuç (orta boy 1 adet) 100 gr ![]() Defne yaprağı 1 adet Tereyağı (1,5 çorba kaşığı) 85 gr ![]() Eski kaşar peyniri (100 gr ![]() Kırmızı pul biber, kara biber, tuz (1'er çay kaşığı) 10'ar gram Maydanoz ¼ demet Yapılışı: Paçaları yıkayın, çelik tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar içme suyu ile kapayın ![]() ![]() Başka bir çelik tencereye sirke, limon suyunun yarısını, havuç, soğan, sarımsak ve süzgeçten geçmiş paçaları yerleştirin ![]() ![]() Pişmiş paçaların etlerini kemiklerinden ayırarak dağıtmadan kapta sıralayın ve üzerlerini kapatacak kadar kaynamış paça suyu ekleyin ![]() Başka çelik tencereye bitkisel yağı dökün ve orta ısıda ateşte 2 dakika karıştırın ![]() ![]() Dilimlenmiş çavdar ekmeklerini kızartın ![]() ![]() Ekmekli paçanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve peynir eriyinceye kadar salamanderde tutun ![]() Bu arada teflon tavada tereyağını eritin ![]() ![]() Salamanderde ısıtılmış paçaların üstüne yağlı karışımı dolaştırıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|