![]() |
Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Jambonlu Domates DolmasıYumurtalı Jambonlu Domates Dolması Tarifi - Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Yapılışı - Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Nasıl Yapılır - Yumurtalı Jambonlu Domates Dolması Malzemeleri 1 tatlı kaşığı tereyağı 4 büyük domates 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 30 gr jambon yada salam (doğranmış) 4 yumurta 4 çorba kaşığı acı krema (çok az ısıtılmış) 4 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse) 1/4 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Büyük bir fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, domatesleri servis tabaklarına aktararak servis ediniz ![]() Not: Güzel bir giriş yemeği olan yumurtalı jambonlu domates dolması, taze ekmek ve tereyağ ile servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|